Siirry suoraan sisältöön

Minä

karaoke_vappu

Karaokea vappuna 2014. Kuva: Virpi kauko

Olen reilu viisikymppinen jyväskyläläinen mies. Olen alunperin kotoisin Raahesta, josta muutin opiskelemaan erityispedagogiikkaa Jyväskylän yliopistoon 1992. Olin Jyväskylässä vuoteen 2001, jolloin muutin Pieksämäelle töihin ja asuin siellä kesään 2007, jolloin muutin takaisin Jyväskylään. Olen asunut Jyväskylässä Myllyjärvellä, Rautpohjassa, Jyskässä, keskustassa kommuunissa nykyisen Bar Hemingwaysin yläpuolelle, kimppakämpässä keskustassa, Kortepohjan ylioppilaskylässä, Mattilanpellolla, Kangasvuoressa, Kypärämäessä ja Keltinmäessä. Olen tehnyt töitä mm. erityisopettajana, korkeakoulupoliittisena sihteerinä (JYY) sekä mielenterveyskuntoutujien ja sosiaalisesti syrjäytyneiden sekä vanhusten asumispalveluiden johtajana sekä yhdyskuntaseuraamusten parissa.

Politiikkaan ja nimenomaan Vihreisiin lähdin mukaan 1990-luvun lopulla. Silloin minua ensisijaisesti veti mukaan Vihreiden näkemykset perustulosta ja sosiaalipolitiikasta. Vuosien varrella ja erityisesti 7 vuoden työrupeaman aikana mielenterveyskuntoutujien ja sosiaalisesti syrjäytyneiden kuntouttajana käsitykseni on vain vahvistunut: meillä olisi paljon ns. vajaakuntoisia, joilla olisi paljon annettavaa suomalaiselle yhteiskunnalle ja heidät pitäisi saada mukaan työelämään.

Harrastan yhteiskunnallista vaikuttamista, höntsäsählyä, kuntosalilla käyntiä ja musiikkia kaikissa muodoissaan; teen itse lauluja, kuuntelen paljon kaikenlaista musiikkia, soitan itse kitaraa ja bassoa sekä laulan. Pidän lukemisesta ja elokuvien sekä teatterin katsomisesta. Matkustan mielelläni Suomessa ja ulkomailla.

Jos ystäviltäni tai tutuiltani kysyttäisiin, millainen minä olen, luulen, että vastaukseksi tulisi ainakin rauhallinen ja sovitteleva. Innostun  helposti uusista asioista ja uskon toiminnallisuuteen sekä yhteisöllisyyteen.

Petri tekee Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjaa 2012

Petri tekee Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjaa 2012 kuva: Marjo Suvanto