Siirry suoraan sisältöön

Poliitikko

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja siitä mitä ympärillä tapahtuu. Lempiaineitani koulussa oli historia ja yliopistossakin pidin eniten sosiologian ja filosofian opiskelusta.

Olen toiminut aikaisemmin luottamustoimissa Jyväskylän kaupungissa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston varajäsenenä (maaliskuu 2020 – elokuu 2021) Jyväskylän edustajana ja Jyväskylän Jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtajana (lokakuu 2017- syyskuu 2021). Lisäksi ollen ollut jäsenenä ja varajäsenenä kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa (2008-2012) ja Jyväskylän tarkastuslautakunnan jäsenenä vuosituhannen vaihteessa (1999-2001).

Nykyinen Jyväskylän kaupungin luottamustoimeni on Education Facilities Oy hallituksen jäsenyys (lokakuu 2021 ->) Education Facilities on Jyväskylän kaupungin omistama kiinteistöyhtiö (https://www.educationfacilities.fi)

Jyväskylän Vihreissä olen ollut jäsenenä viime vuosituhannelta lähtien (1999->). Olen toiminut Jyväskylän Vihreiden puheenjohtajana vuonna 2012 ja Keski-Suomen Vihreiden varapuheenjohtajana vuosina 2014-2017.

Poliittisista asioista kirjoittelen enemmän poliitikko Facebook-profiiliini:

Voit liittyä Vihreiden jäseneksi vaikka tästä linkistä

Vihreisiin minut aikoinaan 1990-luvun lopulla sai liittymään Vihreiden käsitykset sosiaalipolitiikasta ja nimenomaan perustulo-ajattelu. Minusta se onnistuneesti yhdistää kaksi tärkeää periaatetta: a) työnteon tulee olla aina kannattavaa ja kannustavaa b) hyvinvointivaltion tulee pitää huolta kansalaisistaan. Perustulo kiinnostaa myös siksi, että se poistaa ns. kannustinloukkuja eli työttömänä kannattaa ottaa mitä tahansa työtä vastaan ja se takaa pääsyn työelämään myös mielenterveyssyistä tai kehitysvammaisuuden vuoksi työkyvyttömyyseläkkeellä oleville. Tämä on toki asia, mitä ei voi ratkaista paikallisella tasolla, vaan se kuuluu eduskunnalle. Toki Jyväskylä voisi olla tässä aktiivinen ja ehdottaa perustulokokeilua Keski-Suomessa.

Minusta yhteiskunnan tulee tarjota mahdollisuudet ihmisille elää mahdollisimman vihreää arkea. Se tarkoittaa sitä, että tavalliset ihmiset voivat tehdä arjessaan vihreämpiä ratkaisuja. Ympäristönäkökulman huomioiminen tulee minusta ottaa myös julkisen päätöksenteon pohjaksi; me emme voi elää velaksi taloudessa emmekä ympäristöasioissa tuleville sukupolville.

Vihreiden teltalla eduskuntavaalit 2015

Eduskuntavaaleissa Vihreiden teltalla 10.4.2015. Vihreillä oli 24h-kampanja, jolloin kampanjoitiin 24 tuntia yhteen putkeen perjantai-iltapäivästä lauantai-iltapäivään. Kuva: Virpi Kauko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.